Yvette Monreal breaks down her role as a wildcat in the Stargirl of DC

Deze week besluit Courtney Whitmore (Brek Bassinger) dat haar streven naar gerechtigheid voor een meisje een teaminspanning is als ze van plan is om het volgende lid van haar nieuwe Amerikaanse gerechtigheidsvereniging te rekruteren: Yolanda Montez, wilde kat. In de rol van Yvette Montreal, Stargirl, weigert Yolanda eerst de heldhaftige mantel aan te trekken nadat de traumatische ervaring haar leven op zijn kop heeft gezet, maar zoals je kunt zien in de Wildcat episode met de toepasselijke titel, is Courtney niet de enige die om gerechtigheid vraagt, en Yolanda bewees al snel dat ze perfect was om de erfenis van Ted Grant te dragen.

Onlangs hadden we de kans om met Montes te praten over alles wat Wildcat doet, hoe de ster dit pijnlijke verhaal over het ontstaan van de heldin heeft gebroken, wat haar motiveert, hoe haar ervaring haar helpt om herboren te worden in een nieuwe heldenrol, en zelfs een beetje van dat grote Wildcat kostuum dat Yolanda haar ongelofelijke krachten geeft. Leer meer over de wilde kat in ons interview met Montes!

Star Girl zendt dinsdag om 8/7 uur uit op CW. De nieuwe afleveringen beginnen maandag in DC Universe.

 

Dus je speelt Wildcat op Stargirl!

Yvette Montreal: Ik weet het! Het was een verrassing, want ik weet dat deze heldin, Yolanda Montez, vooral van haar houdt als ze terugkomt. Ik weet dat er een paar optredens van Ted Grant zijn geweest. Maar Yolanda, ik heb het gevoel dat ik haar niet gezien heb. Net zoals ik denk dat het een keer is gespeeld, toch? Het is op televisie.

Ik weet dat Jeff erg opgewonden was omdat dit verhaal duidelijk heel speciaal voor hen is, en het maakt het zo veel meer dan alleen maar weten dat er zoveel is Hij zei zelfs dat deze komedieserie waarschijnlijk de meest bijzondere is van alle series die hij heeft ontwikkeld, vanwege alles wat erachter zit.

Ja. En natuurlijk is er veel liefde, wat niet alleen tot uiting komt in de manier waarop de serie is gecomponeerd, maar ook in de voorstellingen. Een van de dingen die me echt overvielen is dat je de liefde die door het verhaal heen loopt en de manier waarop iedereen zijn of haar karakter speelt, kunt voelen. En ik vind het absoluut mooi.

Om eerlijk te zijn was het heel gemakkelijk om deze chemie te ontwikkelen. Zelfs met de slechteriken zijn we een hecht team geworden. Eigenlijk komen we allemaal uit Los Angeles, en daarvoor zijn we verhuisd naar Atlanta, Georgia. Ze zijn allemaal grotendeels kamergenoten geworden. We woonden allemaal apart, maar er waren mensen die in hetzelfde complex woonden, en toen woonden Meg DeLacey en ik alleen. Maar we zijn gewoon super strak, het was moeilijk om elkaar niet leuk te vinden, en iedereen is zo aardig. Iedereen is zo aardig. Ik heb nog nooit met zo’n gelukkige cast gewerkt, en de schrijvers zijn ongelooflijk. Alles en iedereen was als luxe. Het was bijna te mooi om waar te zijn.

 

Dat is verbazingwekkend. Kende je voor het spelen van Yolanda een stripfiguur of moest je veel onderzoek doen om je voor te bereiden?

Eigenlijk was ik niet bekend met stripboeken. Toen ik jong was, hield mijn broer van DC-strips zoals Batman, hij verzamelde al deze DC-strips, maar dat is de enige kennis die ik had. Tenzij het mainstream is, nee, dat wist ik niet. Ik moest echt mijn onderzoek doen, en vooral toen ik naar Wildcat ging, was het niet mijn uitweg. Eigenlijk heb ik iemand ontmoet die Tammy Perez heet. Het was een alias om hem weg te houden. Maar ik moest mijn onderzoek doen en erachter komen, dankzij de pagina’s die ze me gaven, welke superhelden ik zou spelen of wie ik zou spelen. En toen ik een gesprek had met de producer/schrijver/correspondent, raadde ik het al. Dus ik was erg trots op mezelf.

 

Dus als je Yolanda voor het eerst ontmoet bij Stargirl, is het absoluut hartverscheurend. Je kunt haar verleden zien, en het is zo erg om haar geportretteerd te zien, vooral omdat ik helaas geloof dat dit precies is wat veel jonge vrouwen meemaken. Het feit dat je iemand kunt vertrouwen, dat ze je verraden, en het verandert je leven echt negatief als je dat echt ziet voor Yolanda en haar familie. Hoe heb je je voorbereid op zo’n harde afdaling?

Toen ik auditie deed, een van de scènes die erg moeilijk was, was het een van de pagina’s van de auditie, en het was niet echt super hard, maar het was een emotioneel shot. Ik had gewoon het gevoel dat veel van de dingen waarvoor ik auditie deed op het juiste moment kwamen. Ik was op een plek waar ik me emotioneel kon verbinden. Er is een kleine methode waarbij wanneer ik me met een personage verbind, ze elkaar veel vaker ontmoeten. Eerlijk gezegd was het pas op een bepaald moment in mijn leven dat ik het gevoel had dat ik contact met haar kon opnemen, en ik denk dat toen ik de show deed, ik terugkwam op dat emotionele gevoel dat ik voelde? Het was gewoon een methode waarbij ik terugging naar de tijd en de plaats waar ik voelde wat Yolanda emotioneel voelde. Zo heb ik me voorbereid.

 

Hoe denk je dat deze ervaring vorm geeft aan Yolanda, de heldin waarmee ze is opgegroeid?

Ik denk dat dat haar zeker maakt wie ze is. Er is een scène waarin ze niet weet of het goed is om een wilde kat te zijn. Ze wil er zeker van zijn dat ze zich goed voelt en ze wil aandacht besteden aan alles wat er aan de hand is, want zoals je weet zijn haar ouders niet meer trots op haar. Ze is op een plek waar het erg moeilijk is om iemand weer te vertrouwen. Ze dacht dat de enige persoon die haar niet zou verraden degene was die haar echt had verraden, en het is als een harde pil om te slikken. Ze probeert alle stukjes van de puzzel in elkaar te zetten met haar familie. Zijn familie is als zijn rots, en die bestaat niet meer. Het is alsof ze wordt afgewezen door deze familie. Voordat ze deze stap naar de verwilderde kat zet, wil ze eerst proberen het goed te maken met haar familie. En dan denk ik dat ze op de een of andere manier Wildcat heeft gemaakt wat het sindsdien is geweest.

 

Een van de dingen die ik echt interessant vond is dat Yolanda, in het stripboek, zoiets is als het originele centrum dat ze een Wildcat jas verzamelt ter ere van Wildcat 1, Ted Grant, haar peetvader. En ze kleedt zich voor hem, maar in Stargirl, kleedt ze zich voor haar. Denk je dat dit onderscheid belangrijk was voor het personage gezien zijn verleden?

Ja, absoluut. Jeff vertelde me dat er een klein verschil is tussen strips en mijn karakter. Ik weet niet of je uit de strips weet hoe Dr. Love op mijn moeder experimenteerde, en daar komen mijn kattenkrachten vandaan. In deze serie zijn de dingen anders, en ik denk dat mijn karakter praat over een eenvoudige lange levensduur.

Het is ook het beste verhaal, vooral omdat het Yolanda een eigen soort agentschap geeft.

Ja. En ze kan alles voor zichzelf doen. Ted Grant is, zoals je weet, in de show en ze is een grote fan van de hele boksscène. Ze is een vechter, dus dat respecteren ze altijd.

 

Absoluut. Laten we het hebben over Yolanda’s geweldige kostuum. Het is een van de coolste kostuums die ik ooit heb gezien in het DCTV-universum. Hoe was het om dit voor het eerst te dragen?

Het was gek. Ik heb het gevoel dat mijn eerste moment een openbaring was, wow! Eigenlijk ga ik een superheld spelen. Als acteur heb ik er altijd van gedroomd om een superheld te zijn. Dus, als het goed ging… Omdat het een lang proces was, moest ik het hele lichaam scannen, ik moest deze afgietsels maken, deze lichaamsdrukken, en ik bedoel ze werkten onvermoeibaar om alles te perfectioneren. En er zijn mensen die het eerst op papier hebben ontworpen, daarna moesten ze me in een normaal zwart pak kleden en dan patches op de tekening zetten. Deze driehoekige structuren die binnenkomen, hebben ze aan elkaar geplakt, en het was een proces. Maar toen ik hem eindelijk aantrok, was het een surrealistisch moment als, wow! Dit zal mijn leven zijn voor de komende zes maanden van de show. Het was het beste gevoel in de wereld, moet ik zeggen.

 

Ik weet dat mensen veel praten over hun geweldige pakken en hun kapsel en zo. Hoe lang draag je een pak en is het comfortabel?

Het duurde iets langer aan het begin dan aan het eind. We zijn er tenslotte nog maar net aan gewend. We hebben veel ensceneringen gedaan, meestal om een beetje te ontspannen. Maar eerst was het erg krap en moest ik een korset dragen, dus ik was echt aan het stikken, maar dan is de pijn mooi, dus… Nee, het was leuk. Dat was leuk. Alles was perfect. We hebben een methode ontwikkeld, een zeer eenvoudige manier om vrij snel in en uit de serie te komen.

Absoluut. Het kostuum geeft haar een aantal behoorlijk coole vaardigheden, en het is verbazingwekkend, maar zoals we zien in de aflevering waar we Yolanda daadwerkelijk ontmoeten, heeft ze veel hersens, en ze is als een natuurlijke superheld vanaf het begin. Hoe denk je dat ze zich voelt als ze accepteert dat ze zo natuurlijk een held is?

Weet je wat cool is aan deze show? Ik denk dat de schrijvers de sterke punten van het personage heel goed hebben verkend. Ze wisten niet precies hoe het werkte. Het was als vallen en opstaan, ze hebben het geprobeerd. Ze heeft de broodrooster versneden, ik weet niet of die er nog is, maar ze heeft alles doorgenomen en gecontroleerd. En dan, vooral als ze over de muur is geklommen, en je haar buiten adem ziet. Het is niet erg natuurlijk, maar het is duidelijk dat het kostuum erg nuttig is. Ik denk dat het een goede keuze was voor Courtney Whitmore, omdat ik van nature een bokser ben. Ik denk dat ik atletisch vermogen had. Ik denk dat het een goede keuze was.

 

En je karakter is erg goed gespeeld door Courtney. Je ziet dat hun vriendschap op een of andere manier begint, maar Yolanda vertrouwt hem niet helemaal. En ik vind het geweldig dat Courtney zo vastbesloten en in staat is om die connectie met Yolanda te vervalsen. Maar ik vind ook dat je heel goed met Breck speelt, net als in deze scènes. Ze zijn gewoon blij dat je het team hebt gemaakt.

Ik waardeer het dat u dat zegt, want we hebben echt die commentaren op de set gekregen, van de filmploeg, de schrijvers en al het andere. Dat waardeer ik echt, want het is heel belangrijk, alleen de chemie en alles. En Brack is de beste, we zouden elkaar op het podium ontmoeten als we van tevoren iets te regelen hadden. Ze is geweldig, ze heeft talent, ze speelt net zo goed als Stargirl, en het was erg makkelijk om met haar te werken, weet je?

Dit interview is enigszins aangepast om redenen van lengte en duidelijkheid.

DC’s Stargirl wordt op dinsdag om 8 uur ‘s ochtends/7 uur uitgezonden op CW. De nieuwe afleveringen beginnen maandag op DC Universe.